ISONEM®MS RUBBER

Jedná sa o elastický, jednozložkový hydroizolačný materiál na báze čistého polyméru modifikovaného bitúmenom, vyrobený najnovšou technológiou s vynikajúcimi vlastnosťami. Po zaschnutí na nanesených povrchoch vytvára bezšvový a vodotesný povlak. Vďaka svojej štruktúre má elastické prvky a funkciu uzatvárania trhlín. Je vhodný na použitie pri izolácii starých striech a pod zemou. Nie je ovplyvnená podzemnou vodou. Silne priľne k mnohým suchým alebo mierne vlhkým povrchom, časom nenapučí ani sa neoddeľuje. Je odolný voči koreňom rastlín. Je vhodný na použitie v záhradách a na terasách.

TECHNICKÉ ŠPECIFIKÁCIE
· Hustota A komp. (25 ° C, g/ml): 1,45 ± 0,10
· PH (25 ° C): 7,0 – 9,0
· Viskozita A komp. (25 ° C, mPa.s): 8000 – 10 000
· Rýchlosť prenosu vody (kg/ m. H): <0,1 TRIEDA Š
· Pevnosť priľnavosti odtrhovou skúškou (N/mm): flexibilné systémy premosťujúce trhliny bez bez premávky 0,8, s premávkou 1,5 N/mm²
· Priepustnosť pre vodné pary (m): 5 ≤ SD ≤ 50 TRIEDA II
· Rozpúšťadlo: Voda
· Farba: čierna

OBLASTI POUŽITIA
• Na základoch, šmykových stenách, vonkajších stenách suterénu,
• Pokrytie starých alebo nových terás alebo striech,
• Pri opätovnej izolácii starých bitúmenových povrchov,
• Na membránach,
• V strešných odkvapoch,
• Pri izolácii povrchov betónových rúr, tehál, dreva, zinku, pórobetónu atď.,
• Ochrana všetkých betónových povrchov pod zemou proti korózii.

 
Príprava povrchu
Aplikačné povrchy by mali byť suché alebo mierne vlhké. Nemal by sa používať v izoláciách, ktoré sú z negatívnej strany, a na stene suterénu, kde sa objavuje výkvet soli. Aplikačné povrchy by mali byť očistené od všetkých druhov častíc, nečistôt, spojiva, prachu, bahna. Najprv by sa mala opraviť medzera, diera, trhlina a segregácia na povrchoch elastickou maltou ISONEM M 03 s použitím ISONEM D10 Latex ako spojiva. V prípade dilatácie by mal byť vyplnený elastickým plnivom ISONEM A4. Pri aplikáciách na terasy a strechy by sa pred týmto procesom mala na steny a parapetné dno aplikovať skosenie R-3 cm. Pri aplikáciách na terasy a strechy sa odporúča položiť izolačnú sieť 45 g/m² a aplikáciu je potrebné vykonať s ňou. V suteréne nie je potrebná sieťovina.
Spôsob aplikácie
ISONEM MS RUBBER je pripravený na použitie. Pred aplikáciou by sa však mal homogénne premiešať. ISONEM MS RUBBER je možné nanášať na povrch bez riedenia štetcom, valčekom alebo vhodným rozprašovačom a čakať, kým medzi vrstvami zaschne. Aplikácia by mala byť vykonaná zakaždým v kolmých vrstvách. Medzi podlahy na terasách a strechách alebo na podlahách s vysokým rizikom praskania sa odporúča použiť izolačnú sieť 45 g / m². Aplikácia by sa nemala vykonávať pri vysokých teplotách alebo mraze. V lete odporúčame aplikáciu vykonávať ráno alebo večer. Malo by byť zaistené, že strechy, na ktorých bude aplikácia vykonaná, dostanú správny a dostatočný sklon pre vhodný odvod vody. Aby ste sa vyhli jazve na streche.

 

Spotreba: 1 – 1,5 kg/m² (2 vrstvy)

Skladovanie: 24 mesiacov v pôvodnom neotvorenom balení, v chladnom a suchom prostredí.