ISONEM® ANTI RUST PRIMER

Je antikorózny základ na báze epoxidovej živice, ktorý sa nanáša priamo na všetky kovové povrchy a vďaka svojej vysokej antikoróznej štruktúre chráni povrch, ktorý je aplikovaný proti korózii. Okrem vynikajúcej priľnavosti rýchlo schne a ľahko sa s ním pracuje.

TECHNICKÉ ŠPECIFIKÁCIE
· Hustota A + B Comp. (25 ° C, g / ml): 1,50 ± 0,10
· PH (25 ° C): Nepoužiteľné
· Viskozita A + B Comp. (25 ° C, mPa.s): 500 – 2500
· Obsah pevnej látky (% hmotnosti): 75 ± 2
· Trieda reakcie na oheň: C fl S1
· Bezdotykové sušenie: 5 – 6 hodín
· Doba spracovateľnosti (20 ° C): 2 – 3 hodiny

Oblasti použitia
Vhodný na použitie ako antikorózny základný náter na všetky kovové povrchy, kde sa vyžaduje odolnosť proti korózii. Používa sa tiež na ochranu betónových konštrukcií proti korózii. Používa sa ako základný náter pred aplikáciou Isonem Ant Fire Fire Paint Plus na oceľové konštrukcie 120 min. Ohňovzdorná farba a Isonem Thermal Paint PU Strešná a kovová povrchová tepelná izolácia.

Príprava povrchu
Aplikačné povrchy by mali byť očistené od cudzích predmetov, ktoré znižujú priľnavosť ako olej, prach, nečistoty atď., A musia byť úplne suché a čisté. Kovové povrchy musia byť vybrúsené a do 6 hodín by mali byť natreté základným náterom Isonem Anti Rust. Po tvrdom vyschnutí základného náteru (o 5 – 6 hodín neskôr) sa pokračuje v aplikácii vrchného náteru. Je potrebné poznamenať, že teploty materiálov sú min. + 15 ° C pred aplikáciou. Zložka A sa zmieša s nízkorychlostným mixérom s príslušnou miešacou špičkou a za pokračujúceho miešania sa pridá zložka B tvrdidla. Je potrebné dbať na to, aby steny a dno nádoby boli dobre premiešané a zmes bola homogénna.

Spôsob aplikácie
Vyrába sa v súpravách pripravených na použitie podľa zmiešavacieho pomeru. Nie je potrebné riedenie. Po 10 až 15 minútach odstavenia sa zmes nanesie krátkou kefou s tvrdými štetinami, krátkym vlasovým valčekom alebo bezvzduchovým striekaním. Ak je potrebná druhá vrstva, mala by sa druhá vrstva nanášať, keď povrch prvej vrstvy zaschne. Po uplynutí tejto doby by mal byť povrch pred nanesením vrchného náteru zdrsnený.

SPOTREBA:   250 – 350 g / m² (2 vrstvy aplikácie)

FARBA: šedobiela

BALENIE: 5 kg sada (nádoba s obsahom A 4,5 kg, nádoba s obsahom 0,5 kg)

SKLADOVANIE: 24 mesiacov od dátumu výroby, ak sa skladuje v originálnych, neotvorených, nepoškodených obaloch. Skladujte tesne uzatvorené na suchom a chladnom mieste mimo tepla a ohňa.