ISONEM®  MS 80

Je jednozložková, priehľadná penetračná silánová / siloxánová hydrofóbna impregnačná látka . Produkt chemicky reaguje s minerálnym substrátom k vytvoreniu povrchu odpudzujúceho vodu ale prepúšťajúceho vodnú paru. ISONEM MS 80 chráni a zachováva podklad bez menenia prirodzenej textúry, alebo farby povrchu a bez vytvárania povlaku na vonkajších plochách, kde bol aplikovaný. Pretože zabraňuje vlhkosti, zabraňuje aj strate tepelno izolačnej kvality budov. Chráni budovu pred poškodením a koróziou spôsobenou dažďom. Zvyšuje životnosť budov.

VÝHODY
• Ekonomický
• Hlboko penetračný
• Prepúšťa pary
• Zabraňuje rastu plesní
• Jedna zložka
• Ľahko sa aplikuje a pretiera
• Chráni pred dažďovou vodou
• Zabraňuje prístupu chloridov
• Znižuje riziko kryštalizácie
• Efektívny na starých aj nových povrchoch
• Pomáha zachovať pôvodnú farbu a textúru.

ISONEM MS 80 má molekuly veľmi malé a veľmi mobilné. Pomerne pomalá rýchlosť odparovania rozpúšťadla umožňuje dosah aj do tých najmenších pórov. Jeho vodnoparová priepustnosť umožňuje povrchu „dýchať“. Nanesenie ISONEM MS 80 výrazne predlžuje životnosť a udržateľnosť farby tehál. ISONEM MS 80 sa môže použiť, ako dodatočný základný náter pred vonkajším akrylátovým náterom ISONEM BE 99.

OBLASTI POUŽITIA
ISONEM MS 80 sa odporúča pri zatepľovaní vonkajšieho tehelného muriva budov, betónu, betónových blokov, prírodných alebo liatych kameňov atď. Je použiteľný na všetky druhy minerálnych a absorbujúcich povrchov, ako sú betón, sadra, tehla, zlisovaná tehla, travertín, prírodný kameň, mozaika, dlaždice atď..

TECHNICKÉ VLASTNOSTI
• Zloženie: Hydrofóbna impregnačná látka na báze silánu a siloxánu
• Hustota (zmes): cca 0,8 g / ml.
• Rozpúšťadlá: Tekuté uhľovodíky
• Bod vzplanutia: približne 38°C
• Teplota skladovania: cca 30°C
• Teplota pri aplikovaní: Pod rosným bodom
• Aplikačné náradie: Štetec, valček alebo nízkotlakový postrekovač.

APLIKÁCIA
Okolnosti substrátu: Povrchy by mali byť suché a bez nečistôt, prachu, mastnoty atď. Aplikácia na mokrý substrát neumožní penetráciu a bude mať za následok slabú priľnavosť. Materiály uvoľňujúce chemické látky, čistiace prostriedky, mach, riasy atď. musia byť odstránené. Musí prejsť aspoň jeden mesiac než sa aplikuje ISONEM MS 80 na nové betónové alebo murované povrchy. Na plochách, kde sa bude produkt aplikovať, nesmú byť trhliny väčšie ako 0,4 mm a existujúce trhliny musia byť opravené.

MIEŠANIE A PODKLAD: Nevyžaduje sa.

SPÔSOB POUŽITIA
 Naneste priamo z nádoby – nerieďte. Pri aplikácii používajte nepriepustné rukavice a ochranné okuliare. Naneste štetkou, valčekom alebo nízkotlakovým (cca. 40 až 60 kPa) sprejovým nástrojom. Nepoužívajte rozprašujúce spreje. Povrch zalejte, nepretierajte ako farbu (vytvára to bubliny alebo neúplnú penetráciu). Aplikujte rovnomerne so stabilnými ťahmi po celej ploche. Aplikujte produkt zhora nadol. Zvyčajne postačuje jedna vrstva, ak je aplikácia dôkladná a povrch je primerane nepriepustný. Na veľmi pórovitých materiáloch môže byť nevyhnutné aplikovať druhý náter, alebo ošetriť pórovité povrchy farbou na báze cementu pred aplikovaním ISONEM MS 80. Pri nanášaní dvoch náterov ISONEM MS 80, naneste mokré na mokré. Nepoužívajte ISONEM MS 80 na betónové povrchy, vystavené automobilovej premávke. ISONEM MS 80 je po vysušení neviditeľný. ISONEM MS 80 sa neodporúča na aplikáciu na podzemné povrchy podliehajúce hydrostatickému tlaku.

ZRENIE: Pri 25°C sa vode odpudivé vlastnosti úplne vyvinú približne za 24 hodín.

SPOTREBA: Pokrytie závisí od savosti a pórovitosti substrátu. Pri normálnom murive je pokrytie približne 4 m² na liter. Na veľmi pórovitých substrátoch môže byť spotreba až 2 m² na liter. Na mierne savých substrátoch sa môže znížiť na 6 m² na liter – jeden náter. Množstvo požadovaného materiálu potrebného na druhú vrstvu, ak je to potrebné , je približne polovica množstva použitého na prvú vrstvu. Odhadované údaje: cca 100-300 ml/m².

BALENIE: 3,5 l kovová nádoba.

SKLADOVANIE: Skladovať v tesne uzavretých nádobách po dobu 24 mes., ak sa nachádza v suchu a pri miernych teplotách. Uchovávajte mimo dosahu zdrojov tepla alebo otvoreného plameňa. Je dôležité, aby sa nádoby po použití znovu uzavreli.
DÔLEŽITÉ POZNÁMKY: ISONEM MS 80 obsahuje horľavé rozpúšťadlá. Zabezpečte dostatočné vetranie. Počas nanášania nefajčite. Vyhnite sa otvoreným plameňom, elektrickým zariadeniam alebo iskrám. Noste a zabezpečte vhodné dýchacie zariadenia počas nanášania, napríklad používaním nízkotlakového spreja, alebo pracovaním v uzavretých priestoroch. Uchovávajte mimo dosahu detí. Zabráňte kontaktu s pokožkou a očami a vyhnite sa vdychovaniu výparov. Používajte ochranné okuliare. V prípade otravy ihneď vyhľadajte lekára.