ISONEM®  WRITE & ERASE VARNISH

Je dvojzložkový lak na vodnej báze, ktorý umožňuje použiť požadovaný povrch ako plochu na tabuľu s fixkami. Vďaka svojej priehľadnej štruktúre ho možno použiť na steny, stoly, dvere, skrine, zasadacie miestnosti atď., prevedie ho na popisovateľný, stierateľný formát bez zmeny farby povrchu pri aplikácii. Je šetrný k prírode, neobsahuje VOC a rozpúšťadlá, jeho aplikácia je mimoriadne jednoduchá. Farby a škvrny grafiti sa dajú ľahko odstrániť z povrchu aplikovaného ISONEM WRITE & ERASE VARNISH. Neexistuje žiadny iný systém, ktorý poskytuje toto jednoduché čistenie a dáva vám možnosť opakovane čistiť povrch bez poškodenia náteru.

TECHNICKÉ ŠPECIFIKÁCIE
· Hustota (A comp, 25 °C g/ml): 1,00 ± 0,10
· pH (25 °C, g/ml): 7,0 – 9,0
· Viskozita A komp. (25 °C, mPa.s): 0 – 500
· Rýchlosť prestupu vody (kg/m2. h0,5) : < 0,1 CLASS W3
· Pevnosť priľnavosti podľa testu odtrhnutia (N/mm2): Pevný systém bez pohybu ≥ 1,0 N/mm²
· Priepustnosť pre vodnú paru (m) : 5 ≤ SD ≤ 50 TRIEDA II
· Doba spracovateľnosti (25°C): 50 – 60 minút

Oblasti použitia
· Steny, lavice a stoly škôl a tried
· Steny rokovacích miestností, školiacich a seminárnych sál,
· Steny kancelárskych miestností,
· Cestné múry,
· Steny domov, hotelov, konferenčných sál,

Príprava povrchu
Aplikované povrchy by mali byť očistené od všetkých druhov oleja, nečistôt, prachu a zvyškov povrchov a musia byť úplne suché a čisté.

Príprava zmesi
ISONEM WRITE & ERASE VARNISH sa dodáva v súpravách pripravených na použitie podľa pomeru miešania. Zmes by mala byť pripravená na aplikáciu podľa životnosti zmesi. Pred začatím miešania sa uistite, že teplota materiálu je medzi 15 – 25°C. Zložka A by sa mala dôkladne miešať mechanickou miešačkou pri 300 – 400 ot./min. počas 3 – 4 minút bez toho, aby sa do nej vťahoval vzduch. Potom sa musí všetka zložka B naliať do zložky A a uistite sa, že vo vnútri zložky B nezostal žiadny materiál. A + B je potrebné miešať aspoň 3 minúty, kým nevznikne homogénna zmes a pripravenú zmes spotrebovať do 50 – 60 minút.

Spôsob aplikácie
ISONEM WRITE & ERASE VARNISH by sa mal nanášať pomocou štetca alebo valčeka, aby sa dosiahla požadovaná hrúbka. Nanáša sa v 2 alebo 3 vrstvách a na každý náter sa musí počkať 6 – 8 hodín. Pred zápisom/vymazaním počkajte aspoň 3 dni. Text/kresby je možné vymazať pomocou gumy na tabuľu. Akékoľvek neodstrániteľné škvrny je potrebné vyčistiť vlhkou handričkou, iné čistiace prostriedky by sa nemali používať ako saponát, bielidlo atď.

FARBA: Priehľadná

SPOTREBA: 0,200 – 0,300 kg/m² (2-vrstvová aplikácia)
PREMAĽOVATEĽNÁ PLOCHA: 5 – 7,5 m²/súprava

BALENIE: 1,5 kg sada (zložka A: 1,0 kg, zložka B: 0,5 kg)

ŽIVOTNOSŤ: 24 mesiacov od dátumu výroby pri skladovaní v originálnych, neotvorených, nepoškodených obaloch.  Skladujte dobre uzatvorené na suchom a chladnom mieste.